Akvarieplanter – gode for dine fisk

Akvarieplante - Bregne (Foto: Petworld.dk)
Akvarieplante - Bregne (Foto: Petworld.dk)

Vi har alle sammen set de gamle tegnefilm, hvor guldfisken altid bor i en klar glasbowle, der ikke indeholder andet end fiske og vand. Sådan fungerer det dog ikke helt i praksis, når man har fisk. Udover at du som fiskeejer sikker gerne vil dekorere akvariet en smule med forskellige pyntegenstande, så er der en ting, du aldrig må glemme: Planterne.

Planter skaber liv

Ret bogstavelit talt faktisk. Både i form af, at de er smukke at se på, når man dagligt skal være i samme rum som akvariet. Men mindst lige så meget fordi, at de ilter vandet, og skaber derved et så naturligt vandmiljø som muligt, så fiskene har de bedste muligheder for at leve og trives rigtig godt i deres hjem.

Hvordan du sammensætter beplantningen i dit akvarium, er der tusind forskellige bud på. Det eneste rigtige er, at du skal gøre det efter planternes ve og vel (nogle lever bedst under meget lys, andre lige modsat) og ikke mindst din egen smag. Det er jo dig, der dagligt skal se på dem.

Men sørg altid for at søge råd hos din lokale dyrehandel, da de helt sikkert vil være behjælpelige, inden du træffer valget.

Se mange forskellige akvarieplanter her!

Share

Skriv et svar