Et kradsetræ skaber et særligt sted i hjemmet for katten

En kat har brug for kradsetræ til at gøre katte ting (foto lavprisdyrehandel.dk)
En kat har brug for kradsetræ til at gøre katte ting (foto lavprisdyrehandel.dk)

Et kradsetræ er et rigtigt afslapningstræ. Det synes katte i hvert fald. Når katte engang imellem har noget energi, de gerne vil ud med, går de hen til deres kradsetræ. Så står de der og slænger sig, føler sig rigtig magelige og prøver at strække hele kroppen ud. Fra kløerne og helt ned til bagbenene kan man se, hvordan katten føler sig helt strukket ud, når det står ved sit kradsetræ. For katte kan det derfor være en god ide, hvis deres ejere finder dem et kradsetræ. Et kradsetræ kan være med til at højne katten livskvalitet og skåne dagligstuemøblerne fra kradsen, ridsen og andre kattestreger. Det er nemlig sådan, at kradsetræet er til for at få en naturlig del af katten frem. Hvis ikke kradsetræet er der for katten skyld, kan en kat ofte finde på at kradse løs på andre ting i stedet for.

Højner kattens livskvalitet

Kradsetræ er altså med til at højne livskvaliteten for katten. Med et kradsetræ kan en kat få lov til at strække sig helt ud, uden at man behøver at skælde helt ud på den. Det skaber med andre ord også en rigtig god stemning mellem kat og ejer, når man får sig et kradsetræ i hjemmet.

Baldriandråber for hyggen

Man kan supplere med baldriandråber, når katten står og kradser i sit kradsetræ. Hvis man drypper lidt baldriandråber over kradsetræet, vil katten meget hurtigt efter at have snust til duften af dråberne, begynde at vride, kradse og rigtig gøre sig til. Katten bliver opstemt og glad af duften og strækker sig helt ud.

Selvfølgelig skal ovenstående foretages med måde. Men hvis det er, at katten måske skal af med energi, kan det være en god måde at gøre den lidt glad på. Især hvis det er en indekat, kan det anbefales.

Se på et kradsetræ hos Petworld

Find mere inspiration til katteudstyr her:

Lad katten strække sig ud med et kradsetræ

Underhold din kat med sjovt kattelegetøj

Katteudstyr: Hvad skal du have til din kattekilling?

Share

Skriv et svar