Fuglefoder til frie og hjemmeboende fugle

Et lille fuglebur med fuglefoder er perfekt til at tiltrække fugle i haven (foto Petworld.dk)
Et lille fuglebur med fuglefoder er perfekt til at tiltrække fugle i haven (foto Petworld.dk)

Der kan være forskellige grunde til, at man gerne vil have noget fuglefoder derhjemme. Den ene er meget åbenlys, man har fugle som kæledyr, som skal passes, plejes og fodres. Derfor skal man have god fuglefoder, der gør fuglene friske og veltilpas.

Men hvis du er typen, der enten bor i en lejlighed eller har en stor have, hvor du tit oplever, at der er mange smukke fugle, som du gerne vil have, bliver i området, så kan du også give dem fuglefoder. Der findes for eksempel fuglekugler, som de fleste formentlig kender til. Fuglekugler er smarte og enkle, fordi de blot hænger i lufter, ikke skal genopfyldes og er nemme at komme til for fuglene.

Der findes også andre måder, man kan give fuglefoder til fugle, der lever frit, men kommer forbi på visit. Du kan blandt andet få et lille fuglebur med tilhørende kar, hvor der er plads til fuglefrø.

Hvad er god fuglefoder?

Som det gælder alle andre væsner på jorden, så har forskellige fugle forskellige præferencer, når det kommer til fuglefoder. Hvis de er sultne, spiser de naturligvis det meste, men hvis du gerne vil være god ved dem, og vælge noget de foretrækker, så kan det også lade sig gøre.

Det er naturligvis lidt svært med fugle, fordi de ikke kan sige, hvad de helst vil have ligesom Andrea gør i Kaj og Andrea. Men der er heldigvis forsket i, hvad forskellige former for fugle foretrækker at spise af fuglefoder. Hvis du er i tvivl, kan du altid se på den givne pakke, hvad der egner sig til hvilke fugle.

Derhjemme i fugleburet skal du blot sikre, at fuglefoderet er tilgængeligt for fuglen eller fuglene. Hvis du hænger fuglefoder op udendørs, er det en god ide at sikre, det hænger i læ på et tørt sted.

 

Se udvalget af fuglefoder her

Share

Skriv et svar