Giv katten det bedste mad

ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)
ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)

Vi kan hurtigt blive enige om, at din kæledyr skal have det bedste at spise. Men nogle gange er der meget delte meninger om, hvad det bedste er. Mange katteejere kommer til at give katten mad fra deres bord, og det fører hurtigt til overvægt. Det er ejerens ansvar at vide, hvordan katten skal fodres for at undgå det. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvad katten har brug for.

Hvad skal katten bruge?

Der er som sagt forskellige holdninger til, hvad katten skal bruge i sin mad. Men nogle ting kan der godt blive enighed om. Her er en lille oversigt.

  • Protein: Max 40 %, hvor mindst 30 % skal være af rigtigt kød. Katten er i langt højere grad end fx hunden en kødæder. Det skal afspejles i dens mad. Protein indeholder aminosyrer, og netop syren taurin er utrolig vigtig for katten. Mangel på den kan forårsage problemer med synet eller nervesystemet.
  • Max 25% kulhydrat
  • Max 2 % salt
  • Ca. 35% fedt

Listen kan være en lille guideline, når du kaster dig ud i at finde din kats mad. Der er mange producenter, du skal vælge imellem, og det kan være en god idé at have en føling med, hvad der er vigtigt at kigge efter.

Klik her for at se et stort udvalg af god kattemad!

Share

Skriv et svar