God mundhygiejne – også for kæledyrene

PETCLEAN TANDPASTA (Foto: Petworld.dk)
PETCLEAN TANDPASTA (Foto: Petworld.dk)

Frisk ånde og nul huller. Det er det ultimative mål. Både for dyr og mennesker. Og det er aldrig for sent at komme i gang med at praktisere det. Det nemmeste er dog klart, hvis du kan vænne din kat til, at du børster dens tænder, allerede mens den er killing, men det er aldrig for sent at begynde – det kræver blot lidt mere arbejde. Husk at rose katten, når den samarbejder, så den også får en positiv oplevelse ud af det.

Krav til udstyret

Ligesom hos dig selv, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr til at sikre din kats mundhygiejne.
Brug ikke tandpasta til mennesker. De færreste katte kan lide smagen, og endnu færre kattes maver kan tåle det. Køb i stedet en tandpasta fremstillet til dyr – visse steder kan man endda købe dyretandpasta med leversmag.

Tandbørsten skal være med bløde børster. Det kan være en god idé at købe en såkaldt ‘fingertandbørste’ i starten, da det er nemmere. Den findes i et sæt med to. Èn til børstning samt én til massage. Når katten har vænnet sig til følelsen kan man skifte til en rigtig tandbørste. Her kan det være en god idé at købe en tandbørste med to hoveder, da det er de mest grundige.

Når du skal købe udstyret, så gå til en anderkendt dyrhandel. Her kan du finde gode råd og vejledning, så du hurtigt kan gå i gang med kattens mundhygiejne. Og husk, at hvis din kat først får tandproblemer, så er det ikke blot smertefuldt for den, men også for din pengepung, da de fleste tandproblemer kræver omfattende behandling hos dyrlægen. Det er bedre at forebygge end at behandle.

Køb mundhygiejne til katten her!

Share

Skriv et svar