Hav fokus på noget ordentligt akvarie tilbehør

Der skal en del tilbehør til, når man har akvarie (foto petworld.dk)
Der skal en del tilbehør til, når man har akvarie (foto petworld.dk)

Det kan give stor glæde at have kæledyr i sin bolig. Nogle former for dyr kan endda også være til pynt i et hjem. Dette gælder blandt andet akvariefisk. Et akvarium kan placeres i et værelse, køkkenet eller i stuen, det vil se godt ud, hvor end det står. Men hvis man vil have sunde akvariefisk og et flot akvarium generelt, så er det vigtigt, at man vælger noget godt akvarie tilbehør. Kun da kan man gøre sig realistiske forhåbninger om, at det hele vil trives på den rigtige måde, som man håber det.

Tjekliste over nødvendigt akvarie tilbehør

Det vigtigeste akvarie tilbehør, som bør nævnes først i denne forbindelse, er en akvariepumpe. Et akvarium kan faktisk ikke fungere uden en pumpe, fordi fiskene hurtigt vil have opbrugt ilten i vandet og dermed blive kvalt. En akvariepumpe sørger for cirkulation i vandet i akvariet, hvilket tilfører ilt og udrenser bakterier. Hvis et akvarium ikke har en ordentlig pumpe, så kan det ses på vandets farve. Det skal helst være klart og rent. Find et sted med ordentligt akvarie tilbehør, hvis du er bange for, at du faktisk ikke har en god nok akvariepumpe!

Andre former for akvarie tilbehør er dem, der umiddelbart virker til at være mest for udseendes skyld, men som faktisk også har en vigtig praktisk rolle. Det kan være sådan noget som akvarieplanter, fiskelegetøj og lignende. Først og fremmest vil det selvfølgelig se pænt ud udefra, at der er lidt variation i akvariet. Man skal dog også huske på, at fisk er levende væsener. Jo mere man kan simulere deres omgivelser i det rigtige hav, jo mere vil de trives og opføre sig naturligt.

Sidst på vores tjekliste over oplagt akvarie tilbehør bør nævnes en akvariesvamp. Den sidder fast på begge sider af akvariet takket være magnetisk kraft, og kan således bruges til at pudse hele akvariet. Så kan man være sikker på, at det hele holder sig rent og pænt hele tiden.

Uanset hvilket akvarie tilbehør du søger, kan det som regel findes på nettet.

Se også disse indlæg om udstyr og tilbehør til dit akvarie:

En akvariepumpe holder dit akvarium gennemsigtigt

Find det helt rigtige akvarieudstyr, når du skal have fisk

Køb det helt rigtige akvarieudstyr til akvariet

Share

Skriv et svar