Hundefoder til den syge hund

Hills (Kilde: hillspet.dk)
Hills (Kilde: hillspet.dk)

Ligesom mennesker kan hunden også bliver ramt af cancer og andre voldsomme sygdomme. Og ligesom hos mennesker kan det være svært at sige, hvad der har været årsagen. Men hvis din  hund har været så uheldig at blive ramt af sygdom, er der nogle ting, du skal overveje – blandt andet hundens kost. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du følger dyrlægens råd! Denne artikel er kun ment som lidt inspiration dertil.

Foderet betyder meget

Kombineret med den rette medicinske behandling kan du faktisk gøre livet en hel del lettere for din hund med et specielt foder, der er tilpasset syge hunde. Firmaet Hill’s laver ifølge dem selv et produkt, der er godt til netop det, og som du med fordel kan kigge efter. Du skal bare altid konsultere med din dyrelæge, før du begynder på en særlig diæt til din hund. På den måde er du sikker på, at din hund får den rigtige foder og mængde.

Hvad skal du være opmærksom på?

Foder til en syg hund skal have et højt indhold af kalorier og være letfordøjeligt, da hunden i forvejen ikke har særlig megen energi. Desuden er det vigtigt, at hunden godt kan lide foderet. Når den rammes af sygdom, daler appetitten, og derfor er det vigtigt, at du vælger et produkt, som din hund synes, er velsmagende. Når du kigger på indholdet af foderet, skal du kigge efter noget med et lavt indhold af kulhydrat, for det får eksempelvis kræftceller deres energi fra. I stedet skal foderet have et højt fedtindhold. Kræften kan stort set ikke få noget ud af fedtet, på den måde sikrer du, at din hund får et energiboost. Men igen, sørg for at konsultere din dyrlæge og lyt til eksperten.

Share

Skriv et svar