Hundehalsbånd – Klassisk og elegant til alle hunde

Hundehalsbånd (Foto: Petworld.dk)
Hundehalsbånd (Foto: Petworld.dk)

Det vigtigste stykke hundeudstyr er hundens halsbånd. Nogle hunde har flere at vælge imellem, og som de bliver iført til forskellige lejligheder, andre har et enkelt halsbånd som følger dem hele voksenlivet. Det er dog sjældent at hundehalsbåndet ikke har brug for en udskiftning efter et par år. Men vælger man et halsbånd af høj kvalitet og et enkelt og klassisk design kan halsbåndet klare sig længe og stadig se pænt og præsentabelt ud. Hundehalsbåndets vigtigste opgave er naturligvis at bære hundetegnet, så hunden kan identificeres og hjælpes hjem, hvis den bliver væk. Derfor bør hunden altid have halsbåndet på, når den er ude af hjemmet.

Krav til det gode halsbånd

Halsbåndet skal opfylde en række krav både for hunden og for ejeren. Først og fremmest skal halsbåndet være behageligt at have på for hunden. Der må ikke være skarpe kanter, det skal være i et blødt materiale og det må naturligvis ikke være for stramt! Derudover skal det være pænt og lækkert, så både hund og ejer kan være tilfreds og stolt af at gå rundt med det. Et godt bud er et klassisk læderhalsbånd i sort, brunt eller en mere vild farve.

Hunden bør sove uden halsbåndet på. Halsbåndet er ubehageligt at ligge og vende sig med i kurven, og det er godt for hundens hud og pels omkring nakke og hals at få luft.

Læs mere om hundehalsbånd

Share

Skriv et svar