Hvad koster en hund

Hvad koster en hund med stamtavle?

Når folk skal have en ny hund, vælger nogle at købe en hund med stamtavle. Når man køber en hund med stamtavle, så betaler man ofte ekstra for stamtavlen og en højere pris for selve hunden.

Grunden til dette er, at en stamtavle kan vise hundens familie flere generationer tilbage. På den måde kan man se risici for eventuelle sygdomme, der lægger til netop til den hundefamilie.

Stamtavler har været brugt til at udvikle hundene hen mod den slags race, de er i dag. Herunder findes der mange overordnede racer som for eksempel familiehunde og jagthunde. På en stamtavle kan man se, hvordan hunden, man køber, er blevet til det, den er i dag.

Men hvad koster en hund med stamtavle egentligt? Anvender man billige lån med nemid, når man betaler for en ny hund? Der er måske andre ting end stamtavlen, der spiller ind. Racen og formålet med hunden spiller også en afgørende rolle for prisen. De mest normale priser for hunde med stamtavle ligger et sted mellem 3000 og 15.000 kroner.

Det har betydning for prisen på en hund med stamtavle

Når man køber sin nye hund, betaler man også for stamtavlen i sig selv. En stamtavle koster dog kun cirka 300 kroner, men det er selve arbejdet med stamtavlen, man betaler for i prisen på hunden.

Hertil kommer det først og fremmest an på hundens race. De kendte og meget populære hunderacer har altid en højere pris end de mindre populære hunderacer. Her handler det om udbud og efterspørgsel, og sjældne hunde har selvfølgelig en højere pris.

Udover racen handler det om formålet med hunden. Nogle hunde bruges som selskabshunde til familien, mens andre bruges til konkurrencer som for eksempel udstilling eller væddeløb. De hunde, der bruges til konkurrenceformål, har oftest de absolut højeste priser.

Hunde med stamtavler er normalt dyrere

Der findes mange forskellige priser på hunde med stamtavle. Det grundlæggende, man skal være opmærksom på, er hundens race og det formål, man ønsker hunden for. En helt almindelig familiehund, hvor racen ikke er særlig populær, kan fås til ikke mere end et par tusinde kroner. Derimod vil de populære hunden med stamtavler ofte have en pris på langt over 10.000 kroner.

En åbenlys ting at lægge mærke til er dog, at en hund med stamtavle altid er en del dyrere end den samme slags race uden stamtavle. Det vigtige er, at man ved, at man betaler for et stykke avlsarbejde, som man ikke nødvendigvis får ved en hund uden stamtavle. Herunder kan man blandt andet sikre sig, at man får en hund, der har en lav risiko for at udvikle en uventet kronisk sygdom.

Skal du købe en ny hund, og vil du gerne have en med stamtavle? Så bør du være opmærksom på, at sådan en hund altid er dyrere end dem uden stamtavle, på grund af avlsarbejdet.

Share