kaninbure

Kaninbure giver kaniner optimale forhold

Kaniner er nuttede, bløde og dejlige kæledyr. Det er derfor vigtigt at give dem optimale forhold at leve under, og det gør man med gode kaninbure

Kaninbure giver kaniner optimale forhold

Rigtig mange mennesker har stor glæde af at holde husdyr. Det bringer glæde og liv i hverdagen. Dette gælder både for voksne og for børn. Har man en trist dag og brug for at komme i bedre humør, kan man altid finde glæde og lykke ved sine husdyr. Ens husdyr er der nemlig uanset, hvad der ellers sker i ens liv. Har man haft en lang og hård dag, eller er der sket andre ting i livet, der ikke just er muntre, så er ens dyr stadig lige livlige og glade. Det er skønt at vide, at man altid kan komme til sine dyr og blive muntret op. Dyrs kærlighed til deres ejere er nemlig betingelsesløs. Der er ikke noget, der ændrer på dette faktum. Som ejer skal du blot vise en smule initiativ og lyst til at leje med sit dyr, og så får man med garanti den indsats mange gange igen.

Der følger et stort ansvar med, når man har dyr

Dyr har kun deres ejere og derfor er de altid glade, når de få lidt omsorg. Det er dog også et stort ansvar at have et dyr. Når man får et kæledyr, forpligter man sig nemlig til at varetage dyrets bedste interesser. Man forpligter sig til at fodre det, og gøre hvad der er bedst for dyret – også selvom det betyder, at man en gang imellem må træffe en ærgerlig beslutning. Der findes en masse forskellige slags dyr, der er sjove at have i huset. Derfor handler det om at finde lige præcis det dyr, man selv synes bedst om, og så kaste alt sin energi og kærlighed på dette.

Kaninbure giver kaniner optimale forhold

Rigtig mange dyreejere foretrækker kaniner. Kaniner er søde og omgængelige. Derudover kræver de ikke særlig meget arbejde. Kaniner er samtidig super praktiske, til at spise resterne af ens salat og grøntsager. Sådan undgår man, at der går mad til spilde.

rabbit cage photo

Køb et kaninbur på nettet

De fleste danskere tænker, at de skal vælge mellem kat eller hund, hvis de skal have et nyt kæledyr. Der er dog mange andre muligheder for at få et dyr i familien, og flere og flere prøver dem af for at prøve noget nyt. For eksempel kan det være rigtig dejligt at have en kanin, eller flere, til at gå rundt derhjemme. Det kræver dog det rigtige tilbehør, hvoraf et kaninbur må ses som noget af det vigtigeste.

Kaniner kan ikke helt lære, som en hund eller kat, at de skal blive i nærheden af deres ejere. De vil ofte benytte muligheden for at løbe væk, hvis de får chancen. Endnu vigtigere er det dog, at de udenfor deres kaninbur er meget sårbare overfor andre dyr, som for eksempel naboens hund eller kat.

Derfor er det mest ansvarligt at have et kaninbur til sine kaniner, og så tage dem frem, når man har styr på situationen. Det er godt at huske på, at kaniner man har derhjemme ikke er ligeså store og stærke som vilde kaniner.

Gode kaninbure

Der er både gode og dårlige kaninbure. Et ordentligt kaninbur er fleksibelt og stabilt. Det vil sige, at kaninerne ikke på nogen måde kan komme ud af det uden de får lov. For eksempel kan man finde et kaninbur, hvor taget kan løftes af oppefra. På den måde kan man så lettere lege med kaninerne og tage dem op.

Man kan også gå efter et kaninbur, der kan stå udendørs. Det kræver, at det er lavet af noget træ, der ikke rådner som følge af at det bliver vådt af regn. Så kan kaninerne være tættere på deres naturlige omgivelser, men stadig være sikre og trygge.

Et kaninbur kan også være i flere etager, og have forskellige rum, så kaninerne selv kan indrette sig og lege med hinanden. Ens valg har indflydelse på, hvordan ens nye kæledyr trives, og hvor længe man har dem!

Læs her, hvordan du finder familiens kaninbur udendørs

Din kanin har rigtig godt af at være i en løbegård (foto: petworld.dk)
Et fantastisk godt udendørs kaninbur (foto: petworld.dk)

Børnene har plaget længe efter at få et husdyr, og I har endelig fundet ud af at I skal anskaffe jer en kanin eller flere. Når det søde pelsdyr er fundet, er det tid til at skulle finde det rigtige udstyr til kaninen. Det er vigtigt at kaninen også får et godt hjem, når den ankommer til dens nye familie. Et kaninbur kan både være indendørs og udendørs, derfor er det vigtigt at starte med at afklare om I skal have en kanin, som bor inde i huset eller lejligheden hos jer, eller om I har plads til at lave et større eller mindre kaninbur udendørs. Indendørs har kaninen ikke meget plads, men her kan man få bure der passer til kaninens behov, hvis den skal bo inde. Udendørs derimod, er der flere muligheder for kaninens bur. Der kan både bygges en kravlegård til kaninen, hvor buret kan stå. Der er også flere valgmuligheder i udseendet af kaninens bur, når man vælger et udendørs kaninbur. De fleste af burene er lavet af træ, så de passer til de udendørs omgivelser der findes i haven. Men materialevalget kan være vigtigt at bruge tid på, til jeres nye kaninbur. Der findes flere forskellig slags træ, og det kan være både for kaninens skyld, men det kan også være for det æstetiske udseende i jeres have. Der er mange forskellige størrelser af denne type kaninbure. Det handler for jeres familie, om at finde den størrelse der passer til jeres behov, og en størrelse der passer til kaninens behov.

Spørg om hjælp

Når der skal købes et bur til jeres nye kanin, er det en god ide at søge rådgivning, hvis man ikke har prøvet at købe udstyr til dyr før. Der er mange gode råd, som en rådgiver kan give jer, og som kan hjælpe jer på længere sigt.

Skab hygge i kaninburet

Der er ingen, der har sagt, at din kanin skal kede sig. Det lille pelsede husdyr bruger mange timer i sit bur, og derfor er det vigtigt, du sørger for, at den kan holde sig selv med selskab, når familien går i skole og på arbejde.

Alt muligt tilbehør

Der er mange muligheder, når du skal peppe stemningen i kaninburet lidt op. En start kunne være at investere i en kaninseng, så dit kæledyr kan ligge blødt om natten. Mærket Trixie har lavet en model i lammeskin, som er nem at gøre ren og kan flyttes rundt. Hvis din kanin bor i et bur af to etager, kan du eksperimentere med at sætte en stige eller trappe op til første sal, så kaninen kan øver sig i at balancere. Du kan anskaffe et løbehjul, så kaninen får den nødvendige motion, eller også kan du købe et intelligent stykke legetøj. Her fylder du godbidder ind i legetøjet, og kaninen kan herefter bruge timer på at få det ud igen.

rabbit cage photo
 

Udendørs kaniner

Der findes også de kaniner, som primært er udenfor. Et udendørs bur, som kan flyttes rundt på græsplanen kan også være løsning på kedsomhedsproblemet. Her kan kaninen selv nippe til mælkebøtter og gå på jagt i græsset. Et udendørsbur vil være ideelt til den varme sommertid, som vi nu går i møde.

Giv kaniner sikre kanin bure som deres hjem

Der kan være mange grunde til, at man vælger at anskaffe sig en kanin. Det kan være fordi, at man har en datter, som altid har ønsket sig en kanin. Og nu er hun kommet i en alder, hvor hun godt kan tage sig af en kanin. Man skal naturligvis som forældre hjælpe til her, da det kan være noget af en mundfuld for en lille pige, at skulle tage vare på et andet levende væsen i en ung alder. Men det er en god måde, at lære ens barn hvordan man påtager sig ansvar. Det kan også være fordi, at man altid har haft en kanin i ens hjem og derfor ønsker man, at anskaffe sig en ny kanin også. Det kan også være fordi, at man allerede har en kanin i forvejen, men at man ønsker at denne kanin skal have noget selskab. Uanset hvad jeres grund er, så er det typisk fordi, at I gerne vil have en kanin som I kan give omsorg. At I nyder at have en kanin og at det giver livsglæde for jer. Og når man hertil anskaffer sig en kanin, er det naturligvis essentielt at man forsøger at skabe de bedste rammer for dette levende væsen.

Skab de bedste rammer for din kanin med kanin bure

Når man anskaffer sig kaniner, skal man altså skabe de bedste rammer for dem. Det kan man eksempelvis gøre med, at starte med, at finde et godt kanin bur. Et kanin bur er typisk det sted, som de fleste kaniner skal leve i. Derfor skal det først og fremmest være stort nok til kaninen. Hvis I har flere kaniner på én gang, skal det hertil være dobbelt så stort. En kanin skal nemlig have meget plads at løbe på og blive aktiveret på. Og så skal det naturligvis være meget sikkert. Specielt hvis det står uden for. For der er mange katte og andre rovdyr, som er interesserede i kaniner. Og derfor kan de finde på, at komme efter jeres kanin. Derfor skal I sørge for, at jeres kanin kan være sikkert og godt i dens fremtidige kanin bur.

Share

Skriv et svar