Pasning og pleje af seniorkatten

Katte lever længere og længere, fordi vi bliver bedre og bedre til at passe på dem. Vi er opmærksomme på deres pleje og føde, og mange betragter deres kat som et medlem af familien. Normalt kommer katten i senioralderen, når den runder sin ottende fødselsdag, men den kan blive helt op til 15-20 år gammel, og derfor er seniortiden en ret vigtig del af kattens liv.

Find det rigtige kattefoder

Når din kat bliver gammel, er der nogle ting, du skal tænke ekstra meget over. Den ældes på samme måde som mennesker, hvor kroppens funktioner langsomt nedsættes. Her er det bl.a. fordøjelsen, hud og pels, modstandskraft mod sygdomme og overvægt, som du skal lægge mærke til. Overvægten kan du modvirke ved at finde noget foder, som passer til netop din seniorkat. I samarbejde med din dyrlæge kan I finde frem et produkt, som følger med din kats ændring i stofskifte, og på den måde kan du hjælpe din kat til at få en bedre seniortid.

Nyd tiden med seniorkatten

For de fleste katteejere er seniorkatte tiden den bedste. Her kender ejer og kat hinandens vaner, katten har brug for megen omsorg, og derfor kan seniortiden være givende for begge parter. Sørg for passende mængde foder i forhold til motion, lad være med at lave de store omrokeringer i hjemmet, så katten kan finde rundt trods nedsat syn og tag jævnligt katten til et seniortjek hos dyrelægen, så skulle du og din kat kunne gå mange gode år i møde.

Læs mere om kattefoder til din seniorkat via linket.

Share

Skriv et svar