Vis dine fisk respekt med det rigtige udstyr

JUWELAKVARIE LIDO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)
JUWELAKVARIE LIDO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)

Alle dyr fortjener et godt og værdigt liv. Det gælder også for fisk. Har man besluttet sig for at holde fisk, bør man gøre sig tanker om, hvordan man bedst muligt kan skabe et rart miljø for sine dyr. Et godt miljø betyder først og fremmest et rent miljø. Det er utilgiveligt at lade sine fisk svømme rundt i deres eget skidt i et sølet og snavset akvarium, hvor de knap kan se hinanden eller se om det er mad eller skidt der falder fra overfladen. Et ordentligt akvarium kræver en rensemaskine, som løbende renser vandet for skidt, og dermed sørger for at vandet altid er i en acceptabel stand.

Vi anbefaler desuden, at man ca. hver anden uge skifter en tredjedel af vandet i akvariet, og at man en gang om måneden skifter lidt over en tredjedel af vandet. Dette bør ikke gøres oftere, da fiskene i så fald bliver stressede. Man bør ikke skifte al vandet på en gang, da fiskene kan dø af det. Hver anden måned anbefaler vi, at man støvsuger akvariebunden for madrester m.m. med en bundstøvsuger.

Det har aldrig været nemmere at holde fisk

På grund af de mange hjælpemidler er der ikke længere nogen gode undskyldninger for ikke at give sine fisk et ordentligt og værdigt liv. Og grunden til at man i første om gang valgte at holde fisk, var jo netop for at kunne se de farvestrålende væsner svømme rundt i en forunderlig undervandsverden. Derfor giver det god mening også for beskueren og det generelle indtryk af hjemmet at holde akvariet rent, fint og interessant. Ud over renlighed skal der ilt til vandet og rigeligt med godt fiskefoder. Alt sammen ting, som maskiner kan gøre for dig.

Se mere om akvarieudstyr her.

Share

Skriv et svar